Nyheder

Tre gode råd: Sådan kan du forbedre din ånde

tandeftersyn

Ånde er noget alle mennesker har, og som de fleste nok kommer til at have besvær med på et tidspunkt i deres liv. Derfor kan det være rigtig smart at vide, præcis hvad der skal til, før at dine ånde går fra at stinke værre end sure sokker til at dufte himmelsk.  

Der er heldigvis et par gode tips at få med på vejen, som du nemt og hurtigt kan bruge i din hverdag. Læs med her og få tre gode og nemme råd til at hurtigt forbedre din ånde, eller så du kan være sikker på aldrig at få dårlig ånde.  

Tag til tandlægen  

Det kan være en rigtig god idé at tage til tandlægen. Én af de mange ting, de kan hjælpe dig med ved et tandeftersyn, er blandt andet at tjekke op på din mundhygiejne. De kan også fjerne plak og andre bakterier fra din mund, som alle er med til at gøre din ånde værre, end den burde være.  

Der er mange gode steder, du kan tage hen, men én af de bedste at tage til et tandeftersyn er hos Plus1. De kan bestemt anbefales.  

Spis tyggegummi  

Det kan være en rigtig god idé at spise et lækkert stykke tyggegummi. I meget af vores tyggegummi i dagens Danmark er der faktisk gode stoffer for tænderne, som kan styrke og rengøre munden.  

Det betyder dog ikke, at du kan forsømme at tage til tandeftersyn eller børste dine tænder.  

Det bør aldrig være et alternativ, men faktisk burde det meget mere være en hjælp og ekstra lille ting, som du nemt kan gøre ved siden af dine andre gode vaner som tandbørsten og tandeftersynet.  

Fordelen ved at spise tyggegummi er også, at det smager rigtig godt, og at du ligefrem kan få en frisk og lækker smag i munden, hvilket også kan hjælpe med din ånde.  

Hvis du for eksempel lige har drukket en kop kaffe, kan et godt tyggegummi gøre din ånde frisk og god igen. 

Få styr på tandbørsten 

Det kan være en virkelig god idé at have en god vane med at børste tænder.  

Én ting er at børste tænder, en anden er faktisk at gøre det rigtigt, så du får alle madrester og bakterier ud af munden, før de sætter sig fast og gør, at du får dårlig ånde i løbet af dagen.  

Du kan nemt gøre det til en god vane for dig, og du skal helst prøve at børste tænder to gange dagligt med to minutter hver gang.  

Hvad du spiser har faktisk også en effekt på din ånde. Det kan gøre en stor forskel at spise noget mad, som for eksempel ikke er meget kraftigt lugtende eller svært at komme af med bagefter. 

For eksempel kan løg og især også hvidløg typisk nemt lugtes ud af munden på folk, der netop lige har spist det.  

Det betyder ikke, at du behøver at sky væk fra bestemte ingredienser i din madlavning, men at du faktisk bare skal lægge mærke til det og være opmærksom på, at det godt kan gøre bestemte ting ved din ånde.