Sport & Fritid

Find den bedste vægtstang

vægtstang

Leder du efter en god vægtstang? De mest populære størrelser er 30mm og 50mm. Du kan også investere i vægtskiver til din vægtstand, som fås både uden og med belægning af gummi og f.eks. Bumper-plates. Når du træner med vægtstænger, kan du være sikker på, at dagens træning bliver både hård, og er godt givet ud.

Vægtstang? Hvad er det?

En vægtstang er en form for vægt, der er håndholdt. Den har greb eller håndtag, og du kan sætte vægskiver på den. Der er særskilt plads på vægtstangen til vægtskiver, så du kan låse dem godt. En vægtstang bruges til mange typer af styrketræning. Derfor kan du bruge vægtstangen til at træne flere forskellige grupper af muskler i din krop.

Det, der varierer på en vægtstang, er længden, vægten, diameteren, udformningen og den maksimale kapacitet. Du kan få vægtstænger i flere størrelser, og de kan bruges til alt fra styrkeløft til håndvægtstræning. 

vægtstang

Hvilken vægtstang skal du vælge?

Et godt bud på gode vægtstænger, er vægtstænger fra Saga Trim. De vejer alt fra 2-20 kg, og her kan du tilpasse din vægtstang til både din økonomi, dit træningslokale og din type af træning. Mærket har et bredt udvalg af vægtstænger, og du kan bruge dem både professionelt og privat.

Er du til den økonomiske løsning? Så kig på en 30 mm vægtstang, fordi de koster lidt mindre. Det gør de, fordi de primært bruges i private hjem, imens vægtstænger på 50mm også bruges i de mere seriøse og professionelle træningslokaler.

Vil du lave et funktionelt løft med ”drops” af din vægtstang og vægtskiver? Her skal du finde en 50 mm vægtstang, som har en høj PSI, nogle Bumper Plates, Competition Bumper Plates eller Hi Temp. Bumper Plates.

Hvordan anvender du en vægtstang?

Vægtstænger er ekstremt alsidige. Du kan bruge dem til flere forskellige øvelser. F.eks. kan du give dig i kast med styrketræning, kredsløbstræning, balancetræning eller vægtløftning. Husk at kombinere din vægtstang med dine vægtskiver, så du får en varierende vægt. Det er vigtigt, fordi vægten skal tilpasses til de muskler, som du træner.

Hvad er fordelen ved at træne med en vægtstang?

Fordelen ved at træne med en vægtstang er, at du kan aktivere både de store og de små muskler. Det giver en effektiv og funktionel træning. Har du det rigtige kendskab til øvelserne, så kan du faktisk træne hele din krop. Samtidig fylder en vægtstang ikke meget i dit private hjem, hvis det er her, du træner.

Hvad skal du vide om at træne med vægtstænger?

Vær sikker på, at du har det rigtige kendskab til øvelserne, når du træner med en vægtstang. Det er vigtigt, at du lærer at udføre dem rigtigt. Du kan finde inspiration i både bøger, på YouTube eller hos professionelle trænere. Alle steder kan du finde både guides til udstyr, tutorials til forskellige øvelser og en masse nye idéer. Vent ikke med at lave øvelserne ordentligt. Det kan koste dig en skade i værste tilfælde!