Sport & Fritid

Smarte waders til kystfiskeri

waders

Er du lystfisker? En af de herlige ting ved lystfiskeri er udstyret. Der er næppe noget så skønt som at rode rundt i det forskellige grej, eksperimentere med hjul, stænger, madding, blink og gud ved hvad ellers. Der er også påklædning som hat og waders, som er gode at have. Hvis en i din omgangskreds fisker, kan et par waders være en oplagt gave. Eller det kan være din gave til dig selv.

waders

Waders til behageligt fiskeri

Når man fisker i havet, er det tit behageligt at stå ude i vandet. Når du står med fiskestangen og smider ud, haler ind og så videre, er det en ekstra særlig oplevelse, hvis du kan stå ude i vandet. Du mærker bølgerne mod benene, og du kan føle strømmen. Er du teknisk dygtig, kan det endda være en fordel, at du selv kan føle det vand, som fiskene lever i.

Du kan finde smarte waders på en side som www.topgrej.dk, hvor du også kan shoppe rundt for alt muligt andet udstyr. En god idé er at købe mange ting på én gang, så du sparer på fragten. Derfor gælder det om at finde en side som topgrej, hvor de har diverse typer produkter til lystfiskeri.

Der er som sagt mange forskellige typer udstyr, som skal eller kan bruges til fiskeri, så som lystfisker har du også altid en god mængde ting, som du kan putte på din ønskeliste. Som de fleste kender, kan det være svært at finde på ønsker, når man er voksen, og alligevel vil folk have ønskelister, når julen eller fødselsdagen nærmer sig. På den måde er lystfiskeri en gave i sig selv, fordi du har en stort set utømmelig liste over potentielle ønsker, hvad enten det er waders, blink eller snøre.

Fiskeri som terapi

Selvfølgelig er fiskeri ikke bare et plus, fordi det giver dig noget at ønske sig, det ville være paradoksalt. Men der er masser af andre plusser ved at fiske. Der er en vis glæde i adgangen til fisk. Men hvis man lystfisker, er det nødvendigt også at være glad for fiskeriet, selv når der ikke er bid.

Ofte vil du opleve at komme hjem uden fisk på krogen, og andre gange vil du ende med mere fisk, end din familie kan nå at spise. Mange aktive lystfiskere vænner sig hurtigt til blot at smide fisken ud i havet eller søen igen, så den overlever. Dette kan både være fordi den er fredet, fordi den er for lille til at spise, eller simpelthen fordi fiskeri ikke handler om fisk.

Hvad handler det om, hvis det ikke handler om fisk? Det er selvfølgelig en form for terapi, eller simpelthen bare en behagelig aktivitet. Efter en lang og stressende uge på arbejde eller i skole, kan en fisketur være den allerbedste måde at sænke tempoet og fordybe sig i sine egne tanker. Eller endnu bedre, simpelthen at tømme sindet for tanker og blive i et med elementerne, havet og fiskestangen. På den måde er lystfiskeri en gave, der bliver ved med at give.