Nyheder, Oplevelser

Derfor er det vigtigt, at dit barn kommer ud i naturen

leg i naturen

Flere og flere mennesker tilbringer alt for meget af deres tid indendørs. Det kan nemlig være svært at prioritere naturen og den friske luft, hvis man skal nå tusindvis af deadlines og arbejde foran computerskærmen. Men det er utrolig vigtigt, at man kommer ud i det fri mindst en gang om dagen, og at man knytter et tættere forhold til naturen. Det er især vigtigt for børn at komme udenfor så ofte som muligt, så de kan udforske naturen i sikre rammer og lære sig selv bedre at kende. Naturen spiller nemlig en stor rolle i et barns udvikling, og det er meget vigtigt, at børn kan lege frit ude i naturen.

Den frie leg

Især den frie leg, altså den leg, hvor børnene får lov til at lege alene og i ro og fred, er meget vigtig for et barn. Her sættes kreativiteten og sanserne nemlig for alvor i gang, og børnene får mulighed for bare at være sig selv. Denne form for leg er helt oplagt til at foregå ude i naturen, for her kommer børnene væk fra alle skærmene og deres faste rammer, og skal blot tage stilling til jorden, fuglene og insekterne.

Der findes et stort udvalg af udendørs legetøj, som børnene kan tage med sig ud i naturen. Udendørs legetøj er beregnet til at bruges udendørs, og på den måde har det nogle andre funktioner end indendørs legetøj, mens det også kan holde til en smule mere. Det kommer selvfølgelig meget an på det enkelte barn, hvad det vil lege med. Iblandt udvalget af udendørs legetøj kan man for eksempel vælge mellem telte, bolde, børnecykler/scootere, sjippetov og lignende. Der findes også et væld af lege, som man kan lege udendørs. Det kan for eksempel være stangtennis, kroket eller golf.

udenfor leg

En dejlig barndom

Det er ofte følelser og specifikke minder, som man tænker tilbage på, når man tænker på sin barndom. For nogle er det ture i sommerhuset, hygge nede i haven eller lignende, der sætter sig fast. Men ofte er det faktisk netop oplevelser fra naturen, der fylder mest hos børn. Naturen har nemlig en helt særlig evne til at få børn såvel som voksne til at slappe af, og den kan give mennesker en helt speciel ro. Her er der nemlig ikke så mange ting, man skal tage stilling til, og for en stund kan man blot lytte til fuglenes fløjten i stedet for mobiltelefonens lyde fra notifikationer. På den måde vil forældre altså også få stor glæde af at tage deres børn med ud i naturen, og de vil opleve en ny form for kvalitetstid sammen med deres barn. Især for børn er det også vigtigt at lære om naturen og alle dens beboere. Man kan derfor med fordel fortælle sit barn om planterne, insekterne og skovens beboere, så ens barn lærer en smule. Denne viden er altid nyttig at have, og ens barn vil helt sikkert synes, at det er spændende samt være nysgerrig på naturens muligheder.