Bolig & Indretning

Underhold de mindste

legetøj til 2 år

Synes du efterhånden, at de mindste i husstanden trænger til lidt nyt at lege med? Måske det, de elsker allermest, efterhånden er noget, der er blevet fundet frem og lagt på plads det meste af et par hundrede gange, eller også kunne det bare være sjovt at finde noget nyt, man kunne prøve af. Legetøj kan selvfølgelig være noget, man giver til de mindste i gave, men nogle gange kan man måske også godt forkæle lidt, uden der er en egentlig årsag eller anledning til det.

Det er ikke alle, der lægger mærke til det, men der er lagt enormt mange tanker i hvert eneste stykke legetøj. Ofte er der skjulte egenskaber, der har til hensigt at udfordre barnet og udvikle dets kompetencer gennem leg, uden barnet selv lækker mærke til det. Det kan være alt fra barnets sanser til logiske sans, der udfordres – også for de 2-4-årige børn. De kan ofte meget mere, end man lige tænker over, og samtidig er det i den alder, der sker en udvikling, hvor de gør opmærksom på, hvad de kan lide og ikke kan lide.

Det er vigtigt altid at tænke på børns udvikling, både når de leger og i andre sammenhænge. Derfor kan det også godt give mening at kigge på for eksempel løbecykler, som virkelig træner barnets evne til at koordinere store bevægelser samt til balance. Det gør desuden også gåturen rundt i stisystemerne meget sjovere, fordi det nu pludselig går meget hurtigere. Se her: legetøj til 2 år.

legetøj til 2 år

Legetøj, der går i arv

Hvis du har mere end et barn, ved du nok også, at det legetøj, den ældste ikke længere gider, sagtens kan bruges til den næste i rækken. Det gælder også for eksempel løbecyklen, der, hvis den er i ordentlig stand, sagtens kan bruges af den næste lille beboer i hjemmet, der godt kunne tænke sig at komme ud og få fart over feltet.

Når børn har den alder, vil det også være her, de leger en masse lege, hvor de bruger mange af de ting, de kender fra hverdagen. I børnehaven bliver der måske leget familie, og legekøkkenet får garanteret også en betydning, når børnene efterligner det at lave mad og bruger nogle af de samme ting, som de har set mor og far bruge, når de laver mad. Det er vigtigt at understøtte børnene i denne udvikling, for det vidner om, at de suger til sig af deres omgivelser og lærer, hvordan forskellige roller udfyldes.

Børn skal have det sjovt, men de må også gerne opleve at blive udfordret. Som forælder handler det derfor om at se på barnets stærke og mindre stærke side og på en legende måde udvikle børnenes evner udi de ting, de ikke er så stærke. Det kan være små ting, det handler om, men for eksempel kan legetøj, der er målrettet finmotorik, være rigtig godt til et barn, som ellers bare gerne vil ud i haven med nogle af de store redskaber – det er sundt at træne de ting, der kan forbedres.