Nyheder

3 måder hvorpå du kan bruge dit sabbatår

observationspraktik

Der er mange, der vælger at holde sabbatår efter gymnasiet eller ind imellem deres bachelor eller kandidat. Nogen gør det, fordi de har en god ide til, hvordan de gerne vil bruge den, mens andre gør det, fordi de har brug for en pause.

Hvis du hører til den sidstnævnte gruppe, så kan du få nogle ideer til, hvad du vil bruge dit sabbatår på lige her.

Tag ud i observationspraktik

En af måderne, hvorpå du kan bruge dit sabbatår, er ved at lære videre – men ved at lære under nye forhold. Det kan nemlig være et fornuftigt afbræk, hvor du absolut ikke vil føle, at du spilder din tid.

Observationspraktik er en oplagt måde at lære på. Her tager ud ikke ud som frivillig, men ud for at blive klogere på et fag, som du i forvejen studerer, eller som du gør dig tanker om at begynde på. Du møder fagfolk i deres daglige miljø, der vil bruge tid på at lære fra sig, og derfor er det vigtigt, at du tager din observationspraktik alvorligt.

Du kan tage på observationspraktik med Try Medics, hvis du er villig til at lægge kræfterne i og få en oplevelse for livet.

Tag på ferie

Hvis du er helt og aldeles færdig med at lære, så er observationspraktik måske ikke det første, som du skal give dig i kast med. I stedet kan det være en god ide at tage ud for at rejse og se verden. Det er også en oplevelse for livet, men den er en del anderledes, end hvis du tager ud for at være frivillig eller ud i praktik.

Der er flere måder, hvorpå du kan tage ud at rejse. To af dem kan du læse mere om her:

Gør-det-selv ferie

Du kan først og fremmest vælge et enkelt land, som du gerne vil opholde dig i. Her kan du vælge at være i en uge eller to, hvorefter du tager et nyt fly til et andet land. Nogle gange ender det ud i ren daseferie, mens andre virkelig forstår at se områderne an, når de er der.

Interrail igennem Europa

Hvis du vil være sikker på at komme rundt, så kan du overveje at interraile igennem Europa. Det er en fantastisk oplevelse, hvor du virkelig er sikker på at komme rundt og få set en masse af både by og natur. Her får du nemlig en billet til toget, der varer i en periode på nogle måneder og har et vist antal ture, du kan benytte dig af. Der er masser af hjemmeside, der fortæller meget mere om dette.

Tjen penge og skab en opsparing

For dig, der virkelig trænger til at koble fra og ikke selv vil tage stilling, så er det en god ide at tage en periode, hvor du arbejder og opbygger din opsparing. Det er en god ide, når du vil til at studere igen, da det koster mere, end du måske lige regner med – særligt hvis du skal flytte hjemmefra i samme omgang.