Sport & Fritid

Sådan bliver du bedre med proteinpulver

Proteinpulver

Fitness er efterhånden blevet en stor del af vores kultur. Mange har tilføjet det til deres daglige rutine, og går utroligt meget op i at se resultater. Selvom der findes både dem med større og mindre interesse for fitness, så kan vi ikke komme udenom, at det er en af de helt store sportsgrene i Danmark. Både ældre og yngre benytter sig af det for at holde sig sunde – og både ældre og yngre vælger også at tilføje proteinpulver til deres kost i samme omgang. Men hvad gør det egentligt for dig, der går i fitness? Det kan du læse meget mere om lige her.

Hvad er proteinpulver?

Proteinpulver er et kosttilskud, som mange der træner vælger at benytte sig af, da det supplerer din kost med en større mængde proteiner. Dermed har du nemmere ved at nå den anbefalede mængde. Ifølge eksperter er det primært ældre og elitesportsfolk, der har mest gavn af at benytte sig af, men alligevel vælger mange, der løfter vægte i fitness som sagt også at benytte sig af det.

Hvis du gerne vil i gang med at bruge proteinpulver for at supplere din kost, så køb protein pulver og kom i gang med det samme.

Proteinpulver

Protein er kroppens byggesten

Uanset om du går i fitness eller ej, så ved du garanteret at mange i fitnessindustrien benytter sig af proteinpulver. Det skyldes simpelthen, at protein er kroppens byggesten, og hvis ikke du får nok i løbet af dagen igennem din kost, så vil du have svære ved at få større muskler.

Sundhedsstyrelsen anbefaler 0,8 g protein pr. kilo kropsvægt, hvilket er relativt meget. Dog er det et mål, som 95% af danskerne når blot med en helt almindelig kost, hvorfor det faktisk ikke er nødvendigt at tage proteinpulver for rigtigt mange.

Hvorfor vælger så mange fitnessentusiaster at supplere deres kost?

Hvis 95% af befolkningen når at indtage nok protein, hvorfor vælger så mange, der går i fitness, så at supplere deres kost? Det gør de af to årsager.

Først og fremmest kommer du til at veje mere, når du begynder at gå i fitness, da muskler vejer mere end fedt. Det bliver altså svære at nå målet om de 0,8 g protein pr. kilo kropsvægt.

Derudover er det også blevet en trend, hvilket selvfølgelig har stor indflydelse. Faktisk bliver der reklameret for proteinpulver, som om det er nødvendigt for at bygge muskler – og det er forkert. Du kan sagtens bygge muskler og optimere din træning uden at benytte proteinpulver. Dog er det utroligt nemt at nå målet med proteinpulver, og derfor er det en belejlig løsning, hvis du har problemer med at spise nok, fordi din appetit ikke bliver større, selvom din krop har brug for flere kalorier.

HUSK! Det er et tilskud

Det er vigtigt at huske, at proteinpulver er et tilskud. Du kan ikke erstatte en sund og varieret kost med tilskud, så det er endnu vigtigere at fokusere på dette, hvis du gerne vil holde din krop sund.