Nyheder, Oplevelser

Champagne er den bedste drik til at fejre

champagne

Mange gange i ens liv, vil der være noget at fejre. En fødselsdag, konfirmation, bryllup og mange andre arrangementer. Man kan altså ikke undgå at skulle fejre noget i livet, om det er sig selv eller andre. Og hvilken drink er den bedste til at fejre ting med? Det er uden tvivl champagne.

Hvad er champagne egentlig?

Champagne er en mousserende vin. Den er lavet ved en sekundær fermentering af vindruer. Der gør at der dannes vin med kulsyre, som jo kender champagnen for. Faktisk har champagnen navnet fra den franske provins Champagne, dermed er det altså fra Frankrig. I Frankrig må der bruges de 3 druer, hvide Chardonnay, røde Pinot Noir og Pinot Meunier. Men der er altså flere druer, når det gælder vin.

Ligesom med vin findes der tør champagne og der findes sød champagne, og alt det imellem selvfølgelig. Så når du har smagt champagne, og ikke kan lide det, er det ikke ensbetydende med, at du ikke kan lide champagne overhovedet. Det kan være, du er mere til den tørre eller den søde. Du kan finde lækker champagne på https://www.jyskvin.dk/champagne og prøve dig ad.

champagne glas

Hvorfor fejre med champagne?

Hvordan kan det være, at vi lige har valgt champagnen til at være den typiske ”nu skal det fejres!” drik? Ja det kan der være mange grunde til. Det har jo faktisk være en ting i mange år at fejre ting som nytår, med en god flaske champagne. Som om vi bare fortsætter, eller om der er en god grund, kan vel diskuteres?

Først og fremmest kan champagne jo være ret dyrt. Det er sådan, at når man fejrer noget, må der gerne bruges lidt ekstra penge på mad og drikkelse, fordi man bare skal have det godt og huske og nyde tiden. Så om det fordi, at det er ”gyldne dråber”, der får dig til at både huske og nyde ting, kan være en grund.

Mange kender jo også fejringen med champagne, som jo ikke går uden at tage proppen op, så den popper. Til nogle fester, vil man ryste den inden, så champagnen bruser op ud over det hele. Det kan være svært at forstå, hvorfor man vil gøre det. Men igen handler det måske at have en form for ”lev livet mens du kan” mentalitet.

Champagne er bare vin med brus

Nogle vil bare mene at champagne er vin med brus. Men det er altså noget helt for sig selv. Champagne fremstilles nemlig på flere druer, og ikke kun en slags. Hvor hvidvin oftest er lavet på de grønne Chardonnay druer. Kulsyren er jo klart en af de store faktorer ved champagne, men smagen er altså også unik i sig selv.

Så champagne er ikke bare vin med brus. Champagne er noget helt fantastisk, så fantastisk at vi mennesker har valgt netop denne til at fejre de store livsbegivenheder med. Og det er en ret stor ting, så den måde uden tvivl være noget specielt.