Bolig & Indretning

Vil du gerne have nogle pladsbesparende døre i dit hjem?

Skydedør til hjemmet

Hvis du har enten en altan, terrasse eller udestue, vil du muligvis ofte gerne åbne op derud til. Særligt, hvis vejret er godt. I så fald kan det være en god idé at investere i en skydedør. En sådan dør kan du nemlig trække til siden, hvorefter døren bliver der. Det betyder for dig, at du undgår døre, der klapper, fordi der kommer et vindstød. Du undgår også at skulle spilde unødvendig plads på en dør, der står åben. Til gengæld får du en åbning ud til dine skønne udeområder, hvor du let og uhindret kan gå ud og ind, som det passer dig.

Derfor er en skydedør en smart løsning

Når du vælger at investere en skydedør, vil du få en dør, der er monteret på en speciel skinne. Denne skinne vil gøre det muligt for dig at køre døren fra den ene side til den anden. Når først døren er blevet kørt til siden, vil det ganske enkelt føles som om, at den slet ikke eksisterer. Derfor er en skydedør en praktisk løsning, der sparer dig for en masse plads.

Hvis du også gerne vil have en nem løsning i forhold til monteringen, har du mulighed for at vælge et firma, der leverer din skydedør samlet. På den måde skal du blot montere døren selv. Eller få en håndværker til det.

Hvis dit hjem har nogle atypiske mål

Måske tror du, at dit hjem skal leve op til nogle standardmål, hvis du skal have en lækker dør. Men sådan forholder det sig slet ikke. Hvis dit hjem har nogle atypisk mål, kan du stadig få leveret en elegant og smart skydedør. Det kræver blot, at karmen, hvor døren skal placeres, bliver målt op. Hvis du er i tvivl om hvordan, kan dørproducenten hjælpe dig.

Vigtige overvejelser, inden du bestiller en skydedør

Inden du køber en skydedør, er der en række overvejelser, som du bør gøre dig. På den måde er der større sandsynlighed for, at du ender med den helt rigtige skydedør til din bolig.

Den første overvejelse er, hvilket materiale din nye skydedør skal være fremstillet af. Her bør du naturligvis vælge et materiale, der passer til den øvrige indretning i din bolig. Men derudover bør du også overveje, hvor meget tid du vil afsætte til vedligeholdelse af døren. Nogle materialer kræver nemlig mere vedligeholdelse end andre materialer.

Vælg en åbningsretning

Du skal også beslutte dig for, om døren skal åbne til højre eller venstre. Hvis du vælger en dør, der åbner til venstre, vil døren gå til venstre, når du åbner den udefra. Hvis du derimod vælger en dør, der åbner til højre, vil døren i stedet gå til højre, når du åbner den udefra.

Derfor bør du overveje, hvad der vil fungere bedst for dig og din eventuelle familie. Ofte har det også noget at gøre med, om du selv er venstre- eller højrehåndet.

Skal glasset i din dør være 2-lags eller 3-lags?

Du skal naturligvis også tage stilling til glasset i din dør. Her kan du vælge mellem 2-lags og 3-lags. 3-lags er afgjort det mest energivenlige valg, til gengæld er det også den dyreste løsning af de to.