Bolig & Indretning

Sådan slår du græs: En guide

slå græs

Så, du har købt dig et hus? Tillykke med det. For første gang i dit liv er du formentlig den stolte ejer af en græsplæne.

Og hvordan skal den så lige holdes? – tænker du måske ved dig selv. Læs med her og få svarene på det spørgsmål. (Ja, du læste rigtigt; svarene. Der er nemlig mere end én måde man kan slå dit græs på).

Læs med her for at få overblik over de mange muligheder du har, når det kommet til at slå græs.

Sådan slår du græs med den gode gamle græsslåmaskine

Lad os starte med den mest velkendte måde; den gode gamle græsslåmaskine. Sådan en har de fleste danske husejere, og den fungerer da også ganske udmærket.

Den gode gamle græsslåmaskine kan sagtens benyttes til den græsplæne, hvis du ikke slev føler, at det er det største bøvl at slå plænen og ikke har noget imod at rense maskinen efter brug.

Denne løsning er dog mest for de mennesker, som enten nyder at tilbringe tid med at tilpasse deres egen have eller hvor haven ikke er så voldsomt stor. Hvis have derimod er ret så stor (lære du blot hader havearbejde), så bør du nok benytte dig af en af de andre muligheder.

slå græs

Lad robotterne overtage

I dag kan man anskaffe sig en meget magert robot plæneklipper, som kan slå ens græs for én. Dette er utrolig smart og kan spare en for en mase bøvl og unødvendigt tidsspilde.

Denne løsning er især god for dem, som ikke her så meget andet i haven end deres plæne. Hvis du til gengæld har en del blomsterbede og krukker stående rundt omkring på din plæne, så kan det godt være at denne løsning ikke er så optimal for dig.

Selvom robot plæneklipperen er ret så smart (og kun bliver klogere for hver ny model der kommer på markedet), så er robotten stadig ikke på samme intelligens niveau som vi mennesker. Og det kan altså godt være, at den ikke altid kan se forskel på en græsplæne og en rosenbusk.

Derudover kan en robot plæneklipper også være en smule dyr i prisen. Så det er ikke alle mennesker der vil føle, at de lige har råd til sådan en udgift. En robot plæneklipper er trods alt også lidt af en luksusting at anskaffe dig.

Sådan slår du græs uden at gøre det selv: Hyr folk til arbejdet

Slutteligt kan du også altid beslutte dig for at hyre nogen til at slå din plæne for dig. Dette kan du igen vælge at gøre på forskellige måder.

Den gammeldags (men stadig brugbare) metode at gøre det på er ved at hyre naboens søn til at komme og gøre det. Unge mennesker er altid på udkig efter et par håndører og kan ofte være billigere i drift end alternativet – som naturligvis er at hyre en professionel.

Når man hyrer en professionel til jobbet kan man dog også sætte denne til et klare andre opgaver i haven. Hvilket er meget dejligt, hvis man for eksempel her nogle blomsterbede eller andet, som man gerne vil have at han eller hun også holder.