Nyheder

Sådan vælger du den rigtige stige

stiger

Skal husvæggen males? Sidder katten fast oppe i træet? Eller mangler du en fiks vej op til hemsen eller loftet? Så skal du have fat på en stige. Stiger er absolut uundværlige i et hvert privathjem, virksomhed eller på arbejdspladsen. Hvis du er på udkig efter en stige, men ikke er helt sikker på, hvilken stige du skal have fat på, så skal du læse med her. 

Blandt stiger er der nemlig meget at vælge imellem, og hver en stige har sin egen smarte funktion, som gør den til et uundværligt arbejdsredskab.

Stiger der er gode at have i hjemmet

Uanset om du er husejer eller bor i lejlighed, så skal du have en stige stående et eller andet sted. Man ved aldrig, hvornår man skulle få brug for stiger, men pludselig kan man ikke nå højere op og så ville man ønske, at man have et par ekstra trappetrin. 

Til dit hjem kan du for eksempel investere i stiger, der kan bruges indenfor som trappestiger eller køkkenstiger, så man kan nå op i de højere skabe. Det kan også være enkeltstiger med få trin til eller loftsstiger, hvis der skal kravles op på loftet. Hvis du er så heldig, at have en hems i hjemmet, så er hemsstiger langt mere praktisk end en trappe, der optager en masse plads. Stiger fylder ikke meget og kan slås sammen eller pakkes væk, når de ikke er i brug, så de optager ikke meget plads der hjemme. 

Stiger til arbejdspladsen eller de store højder

Hvis du er dedikeret gør-det-selv-mand eller bare har mange projekter i hjemmet, så er stiger til arbejdet et must have. Der findes for eksempel et vælg af skydestiger, som kan justeres i højden, så du kan få malet hele husmuren eller renset tagrenden i flere meters højde. Stiger til arbejde eller praktiske gøremål skal først og fremmest være robuste og holdbare. Kig efter stiger i solide materialer og med brede trin, så du kan stå behageligt på din stige selv i flere timer. 

Hvis du arbejder for en virksomhed, hvor stiger er en nødvendige del af dit daglige gøremål, så skal du kigge efter en stige specifikt designet til dig. Der er både et væld af brandstiger, jagtstiger eller lagerstiger, som er særligt fremstillet til at kunne fungere på netop din arbejdsplads. 

Stiger der kan det hele 

Hvis lige nu er usikker på, hvilken stige, som ville være den bedste til dig, så kunne det være en god ide at investere i multifunktionelle stiger. Der findes smarte stiger, som kan benyttes til lidt af hvert, og som kan ændre sig i form og størrelse alt afhængig af dit behov. Multifunktionelle stiger er for eksempel stiger som kan foldes ud til to sider og justeres i højden trin for trin.

Stiger der kan foldes sammen og hurtig ud igen, så de er parat til brug. Multifunktionelle stiger er også smarte, hvis du ikke har særlig meget plads at gøre godt med i hjemmet eller redskabsskuret.