Nyheder

Sådan kan bordbenene påvirke bordets udseende

bordben

Har du tænkt over, hvor meget bordben kan påvirke et bords udseende? Det kan faktisk gøre en overraskende stor forskel, som meget få mennesker tænker over. Men når du skal have et nyt bord, kan bene være afgørende for bordets udseende. Ved du, hvad du skal kigge efter? 

Det rette bord 

Når man skal købe et bord, kan der være overraskende mange ting, som man skal tænke over. Bordet skal jo passe til det tiltænkte formål, uanset om det er et spisebord, skrivebord, sengebord eller noget helt fjerde. Bordets overflade skal passe i størrelsen til det, der skal være på det, hvis bordet skal passe til en stol, skal man have styr på bordet og stolens højde, så de passer sammen, og hvis bordet skal bære på noget tungt, skal det være stærkt nok til det. Man kan glemme bordbenene i alt det andet, man skal tænke over, men de er stadig meget vigtige. 

Ben af metal 

Der findes mange forskellige slags bordben, og de kan hver især give et vidt forskelligt udtryk. Forestil dig for eksempel ben til plankebord af metal; det kan give et forholdsvis industrielt look, hvilket er meget moderne i disse dage. Men hvis bordets plade er lavet af det samme metal som benene, er udtrykket et helt andet. Stilen varierer super meget, alt efter om bordpladen og benene matcher, eller om de er af forskelligt materiale. Derudover har metallets farve også meget at sige. Forestil dig et bord med ben af metal, og se selv forskellen på metalben i sølv eller sort. Forskellen er væsentlig for stilen! 

Ben af træ 

Der findes selvfølgelig også ben af træ, som kan give deres helt eget look. Et bord, hvor både bordpladen og benene er af træ, kan til tider give et lidt gammeldags look, alt efter træsorten og designet. Der er mulighed for flere detaljer i bordets udseende, da man kan have fine motiver og mønstrer skåret ind i benene. Bordet kan virke stort og fancy, men det er også muligt med et træbord, som virker fint og elegant. Her skal bordbenene blot være lidt smallere, og bordpladen skal være mindre tyk. På den måde kan man nemt finde et træbord, der passer til ens stil, uanset hvad din stil er. 

Ben af plastik  

Det er selvfølgelig ikke alle slags borde, hvor det giver mening med bordben af træ eller metal. Man kan sagtens også finde fine borde, som har bordben i plastik. Det kan sagtens være borde til hjemmet, men det kan også være til udendørsbrug. Plastik er for eksempel super praktisk til havemøbler, da det vil være nemt at skylle af for snavs, og det vil kunne holde til at være udendørs i al slags vejr. 

De rette bordben  

Som du kan se, kan bordben gøre en stor forskel for bordets udseende. Du kan måske endda se det for dig. Benenes udseende ændrer på hele bordets udseende, så det er noget, der er vigtigt at overveje. Hvad vil se bedst ud i dit hjem? Metal, træ eller plastik?