Nyheder

Pre workout kan optimere din træning

Bodybuilder

Mange kender følelsen af at vågne tidligt om morgenen, og have planer om at få klemt en morgentræning ind, før arbejdet kalder. Men sengen er lun, vejret er dårligt og der er mørkt og koldt udenfor. Energiniveauet er i bund, og man må nærmest slæbe sig selv ud af sengen. Kaffe kan gøre underværker, men nogle gange har man brug for et ekstra skub. Det kan man få ved hjælp af pre workout. Det er et kosttilskud, som indtages inden træning, og har en lettere præstationsfremmende effekt. Det kan også være, at man netop har overstået en lang arbejdsdag, og nu har man mest af alt lyst til at tage hjem for at slappe af på sofaen. Pre workout kan gøre underværker her. 

Hvorfor skal man bruge pre workout inden en træning

Langt de fleste som bruger pre workout, gør det pga. den præstationsfremmende effekt. Mange af disse tilskud indeholder nemlig koffein og BCAA, hvilket kan give et ekstra boost inden træning. Det gælder især udholdenhedssport, hvor man oplever et højere energiniveau, som gør, at der går længere tid inden trætheden melder sin ankomst. Effekten ved styrketræning er ikke bevist ift. spørgsmålet om styrken øges, hvis man indtager en form for pre workout. Men det siger sig selv, at man yder bedre, hvis man ikke føler sig helt flad fra starten af træningen. Hvis man kan holde energiniveauet højt i længere tid, vil det samlet set give bedre resultater. Pre workout fås i mange mærker, former og smagsvarianter. Det mest populære er pulverform, hvor man enten kan tage en skefuld direkte i munden eller blande den op med vand. Dette skal gøres ca. en halv time inden træning. Man kan vælge mellem alverdens smagsvarianter, fra cola til jordbær og alt derimellem.

Der skal også være styr på kost og søvn

Pre workout anvendes som navnet siger før træning. Det er også en god idé at spise et let måltid inden træning, eller blot snuppe en banan eller lignende. Det er ofte ikke en god idé at træne på tom mave. Der findes mange andre kosttilskud, som kan indtages efter endt træning. Noget af det mest populære er en shake med whey protein og noget protein- og kulhydratholdigt mad. Selvom der findes mange gode kosttilskud på markedet, så er det også vigtigt, at man spiser ordentligt, hvis man gerne vil opnå gode resultater med sin træning. Med en sund og varieret kost kommer man langt, og man får masser af næring og energi gennem kosten. Derfor kan man med fordel tage et kig på ens kost, for at se, om der er noget, der kan optimeres der. Søvnen er desuden vigtig. Mange undervurderer søvnbehovet, men det er her kroppen restituerer efter en hård træning. Derfor skal man, så vidt som muligt, prioritere søvn og hvile. Der er mange fordele ved at gøre brug af pre workout, når man træner hårdt og ofte. Men hvis der ikke er styr på kost og søvn, så bør man også sætte ind her.