Sport & Fritid

Omsorg til de små kæledyr

oxbow critical care

Lige som vi mennesker kan blive syge, kan kæledyr også blive det, og de har ligeledes behov for særlig pleje i den svære tid med sygdom. Det stiller krav om omsorg på flere forskellige måder herunder kosten. Når man er syg, har man brug for skånekost, og det er noget Oxbow Critical Care ved noget om.

Hensynsfuld kost hjælper

Oxbow Critical Care er kvalitetsfoder til de små kæledyr som for eksempel kaniner, marsvin og mus. Det er foder, som er beregnet til dyr, der har et sygdomsforløb eller har gennemgået en operation. Disse dyr har nogle helt særlige behov for foder, som Oxbow Critical Care har fokus på. Her er der tale om foder, som er nærende og bidrager til helingen af sygdommen. Samtidig er det foder, som er let at fordøje for de små kæledyr. De små kæledyr som for eksempel kaniner bliver jo som et familiemedlem. Derfor vil man dem det bedste, og bliver de syge, vil man gøre alt for, at de får det godt igen. Dette kan man gøre ved at sørge for, at de får den rette kost som Oxbow Critical Care, men de har også brug for andre ting. Måske skal de ind og bo indendørs, hvis det er vinter. På den måde undgår man, at de fryser og får træk, og så kan man i øvrigt nemmere holde et vågent øje med dem. Det kan også være, at ens dyr trænger til ekstra hvile. Her skal man sørge for, at der er et lille hus eller skjulested til stede i deres bur, hvor dyret kan finde ro og være alene. Man kan eventuelt købe et lille hus til sit kæledyr, men har man muligheden for det, kan man sagtens selv bygge et lille skjulested. Den lille gnaver skal naturligvis have adgang til frisk vand hele tiden, så man skal huske at skifte vandet tit. Man kan få en dispenser til vand, som det lille kæledyr kan drikke af. Så undgår man, at dyret vælter vandskålen. Når det sker, har dyret nemlig ikke længere rent drikkevand til rådighed, og samtidig venter der ejeren en kedelig overraskelse i form af en ekstra omgang oprydning eller rengøring af bur.

oxbow critical care

Tilbage til godt helbred

Når man har børn, som har kæledyr, står man som forælder med ansvaret for dyret. Og bliver dyret ramt af sygdom, kan man benytte sig af lejligheden til at lære børnene, hvordan man plejer og tager sig af et dyr, som er blevet dårlig. Det kan man gøre ved at give dyrene Oxbow Critical Care og ved at være opmærksom på dyrenes specielle behov i en svær tid. Det er en vigtig lektie at lære ens barn, at når ens kæledyr bliver syge, så må man tage over med ekstra pleje og omsorg, indtil dyret igen er tilbage ved godt helbred og i god trivsel. At se til at det faktisk sker er selvfølgelig ikke børnenes, men de voksnes ansvar, men det giver børnene følelsen af ansvar at pleje et kæledyr og sørge for, at dyrene får den nødvendige hjælp.