Nyheder

Økologi og bæredygtighed til hverdag

økologisk undertøj

Bæredygtighed er ikke længere en trend, eller en livsstil, som kun er for dem med ekstra meget overskud i hverdagen. Det er i stedet blevet noget, vi alle tænker på i det omfang, som vi har tid og mulighed for. Vi køber mere økologisk, overvejer materialerne, og læser i det hele taget emballagen på vores produkter noget mere, end vi før har gjort. Det gælder både mad og andre produkter, og der kommer nye, fantastiske produkter til hver eneste dag, der passer lidt mere på naturen, end dem vi købte i går. Det svære er, hvordan man skaber en god, naturlig overgang. 

Den smarte overgang til bæredygtighed 

Det store spørgsmål er efterhånden, hvor vi skal lægge vores fokus. Er du lige begyndt på overgangen fra det traditionelle hushold til det økologiske, miljøbevidste og bæredygtige hushold, så er det jo nærmest umuligt at overskue, medmindre du tager det lidt hen ad vejen. Den mest overskuelige måde, som også er den mest bæredygtige i forhold til at udnytte vores materialer bedst muligt, er at starte med at overgå til økologisk mad og måske endda et mindre kødforbrug, og derefter fokusere på en langsom overgang.  

Der er ingen grund til at storme ud nu for at køb økologisk undertøj  og skifte alle plastikcontainere i køkkenet ud med glas med det samme. Det er godt at købe økologisk og være miljøbevidst, men mere bæredygtigt slet ikke at købe noget førend man virkelig har brug for det. Overforbrug og materialisme er trods alt vores største problem. Det giver heldigvis også dig tid at tage tingene lidt mere som de kommer, i stedet for at skulle kaste hele din opsparing efter et større konverteringsprojekt.  

Tiden til økologisk undertøj 

De færreste produkter holder for evigt – ikke engang dem lavet at plastik eller propfyldt med konserverende tilsætningsstoffer. Når det endelig bliver tid til at skifte det ud, har du jo så chancen for at rette din fokus på bæredygtige produkter og måske endda bæredygtige producenter, som vi gerne vil støtte op om. Det er selvfølgelig helt op til dig, hvor meget overskud du har til at sætte dig ind i alting. Om du blot vil købe økologisk undertøj og være glad for det, eller om du vil købe økologisk undertøj fra et mærke, der producerer alle deres produkter bæredygtigt, det er altså dit valg. Det hele hjælper lidt! 

Der er mange måder at gøre det på og vi har ikke alle lige muligheder, så det er vigtigt at du ikke falder ind i en tanke om, at hvis du ikke kan gå all in, så kan det også være lige meget. Jo flere, der køber økologisk og bæredygtigt, jo bedre betingelser giver vi de økologiske producenter og jo bedre mulighed får de for på sigt at udkonkurrere de traditionelle producenter. Alt tæller, også selv om det måske kun er her og der. Lad dig inspirere af alle dem, der har lagt deres tid og sjæl i at vise os, hvordan man kan gøre, men tag tingene i dit eget tempo uden at føle dig presset til mere end du kan.