Bolig & Indretning, Nyheder

Hvilken belysning skal du have på badeværelset?

belysning

Belysning er en stor del (men desværre ofte overset) del af boligindretningen. Hvilken belysning vi omgiver os med i vores hjem, kan ikke kun have stor indflydelse på vores humør og generelle stemning. Det har også stor indflydelse på, hvordan vi oplever resten af vores hjem.

Læs med her for at få nogle gode råd om, hvad du bør overveje, når du giver dig i kast med at skabe god belysning til badeværelset.

Skarpt lys omkring spejlet

Vi danskere er vant til mørke vintermorgener, og at solen først for alvor begynder at komme frem, når vi sidder og arbejder på kontoret foran computeren. Det er derfor ret essentielt at have en god belysning med skarpt lys rundt omkring sit spejl, så man rent faktisk kan se hvad man laver på disse mørke morgener.

Dette er især vigtigt, hvis du er kvinde eller generelt er en person der går med makeup. Du har formentlig prøvet at tage make-up på foran et spejl, hvor du her svært ved at se detaljerne af dit arbejde, fordi der er dårlig belysning. Det er en utrolig frustrerende oplevelse og en du nemt kan undgå, hvis du lige sørger for at montere et skarpt lys omkring dit spejl.

Dette lys skal helst gerne være et du kan slukke, når du vil, og uden at det går udover resten af belysning til badeværelset.

En lysdæmper i loftet

Hvis du har et karbad er dette afsnit af artiklen især essentielt for dig; anskaf en god lysdæmper i loftet.

De fleste af os nyder at kunne komme hjem fra en travl dag på jobbet og lægge os ned i et karbad. Her kan vi lukke øjnene i en kort stund og prøve at slå hjernen fra, imens vi lader kroppen slappe helt af i det varme vand. Men det er nu svært at slappe ordentligt af, vis der er ret skarpt lys i loftet der skinner direkte ind i fjæset på os.

Med en simpel lysdæmper vil du have mulighed for at dæmpe lyset på netop øjeblikke som disse, hvor du har brug for at falde ned i gear. Det ville gøre din karbad-oplevelser en hel del bedre og ofte er det ikke så dyrt at anskaffe sig sådan en lysdæmper.

belysning

Naturligt lys

Hvis du har mulighed for det, så ville det også være essentielt at sørge for at have så meget naturlig belysning som muligt på dit badeværelse.

Det kan føle klaustrofobisk, hvis man har et badeværelse, hvor der slet ingen vinduer er. Dit badeværelse bør helst ikke føles som et fængsel, men en afslappet spa, som du kan trække tilbage til, når du har brug for det.

Nogle ønsker ikke at få store vinduer på badeværelset grundet privatlivet. Men hvis du undgår store vinduer og naturlig belysning på badeværelset grundet privatlivet, har du fat i den gale ende. Det handler i stedet om at få store vinduer, der er tonede eller på anden måde ikke kan ses igennem udefra.