Nyheder

Derfor skal du have et alkometer

Alkometre

Der kan være flere grunde til, at det er en god idé at have et alkometer derhjemme. Hvis du slet ikke kan komme i tanke om, hvorfor det kunne være smart, så er du havnet på den helt rigtige artikel. Her kan du nemlig læse om flere grunde til, at det kan være særligt smart at have et alkometer i hjemmet. Du er velkommen til at læse med, og så kan det være, at du finder ud af, du også skal ud og have anskaffet dig et. 

Du kommer ikke til at køre med en høj promille 

Der er jo en grund til, at man har opfundet noget, der hedder et alkometer. Det er jo for at se, om folk har en for høj promille i forhold til at køre bil. Man har lavet denne lov, fordi man har vurderet, at det er farligt at lade folk køre i bil, hvis de er under indflydelse. Det er altså en lov, der er lavet for vores alles sikkerhed, og det er også de love, der er allermest vigtige, at man overholder. Hvis du altid har et alkometer med i tasken eller derhjemme, så kan du nemt tjekke din promille, inden du sætter dig ud i en bil. Du kan med fordel besøge https://www.homecare.dk/, hvis du mangler et sted, hvor du kan købe et alkometer. Det er ikke bare dumt at køre med en høj promille, fordi man kan risikere at få en stor bøde, det er også meget uansvarligt, fordi du sætter dig selv og andre i trafikken i fare. 

Du kan passe på dine venner 

Du kan gøre det samme for dine venner, hvis de f.eks. er til middag hos dig, og de overvejer at køre hjem. Et kan altid godt være svært at vurdere, hvornår man skal sige noget, hvis man mistænker, at ens venner har drukket for meget til at køre. Er man det mindste i tvivl, så er det dog meget vigtigt, at man siger noget. Det kan godt være, at du får en veninde, der er en smule fornærmet, men du får også en, som stadig i er live næste dag. Det er vist noget, som du godt kan ofre en aftens fred på. Det kan også være, at det bliver endnu nemmere lige at slynge ud, hvis man har et alkometer til at ligge derhjemme, som man lige kan tilbyde sin veninde at bruge. 

Som festindslag 

Men det behøves heller ikke altid at være så alvorligt, når det kommer til, hvordan man kan bruge alkometre. Der er f.eks. også mange, der synes, at det kan være et virkelig sjovt festligt indslag. Det kan være, at I skal lege en leg, hvor folk skal gætte på hinandens promille? Det kan også være meget sjovt at se, hvorvidt folk overhovedet er i stand til at vurdere deres egen tilstand, eller om de rammer helt ved siden af. Det kan også være, at du bliver lidt klogere på dig selv og din egen krop.