Nyheder, Oplevelser, Sport & Fritid

Derfor skal du cykle mere i 2021

cykling

Coronaen har stadig sit tag i det danske samfund, som har været holdt i et jerngreb af den smitsomme virus, siden den gjorde sit indtog tilbage i foråret 2020.

Det har kastet en række forskellige konsekvenser af sig, og én af dem er, at danskerne i stor stil har opholdt sig derhjemme.

Det har både været i forbindelse med arbejde, men også i fritiden har det i stort omfang været hjemmets fire vægge, man har haft udsigt til.

Mange mennesker er blevet lidt mere dovne end ellers, fordi inaktivitet avler sløvhed, og det er ikke en optimal udvikling.

Heldigvis ser der ud til at være lys for enden af tunnelen i 2021, og danskerne kan passende finde deres cykler frem.

Inaktivitet kan løses med cykler

Coronaen har i stor stil bevirket, at danskerne er blevet mere inaktive og dovne.

Det bør man få gjort noget ved, så det ikke bliver en permanent tilstand, men blot en forbigående konsekvens af pandemien.

En god måde at løse inaktivitetsproblemet på er ved at begynde at dyrke mere motion, og intet egner sig bedre til det end cykler.

https://cykelshoppen.dk/ kan man finde lige præcis den cykel, der vil være den rette for én, så man kan kickstarte en sundere livsstil.

Mange tror fejlagtigt, at motion er ensbetydende med fitness, vægte og benhård konditionstræning, men det er langt fra tilfældet.

Man kan få rigeligt med god og sund motion ved at bruge cyklen som et transportmiddel, når man skal handle, aflevere børn eller noget helt tredje. 

familie på cykeltur

Hjælp klimaet

Ikke nok med, at man vil få mere motion, overskud og generelt velvære ved at gøre en cykel til sit primære transportmiddel, man vil også hjælpe omverdenen.

Klimaet er alvorligt presset, og situationen forværres for hver dag, der går – vel at mærke, hvis folk ikke yder en aktiv indsats for at forbedre tingenes tilstand.

Cykler er glimrende ingredienser i den opskrift, for de forurener overhovedet ikke og er aldeles klimavenlige.

Derfor bør man selv sørge for, at man cykler mere rundt til de ting, man skal til daglig, så man både hjælper sig selv og kloden. 

Oplær dine børn

Er man forælder, kan man passende overføre de gode vaner, man opbygger, når man cykler rundt til forskellige ting, til sine børn.

Når man cykler, handler det ikke kun og at være klimavenlig og dyrke motion, det handler også om at opholde udenfor i den friske luft og desuden ikke altid at vælge den nemme løsning.

Der er altså mange positive værdier forbundet med at springe op på jernhesten og droppe bilen, og det vil komme ens børn til gavn, at de får det lært.

Børn lærer hurtigt, og man kan lige så godt komme tidligt i gang med at lade dem udforske cykeluniverset.

De kan godt styrte nogle gange, indtil de på et tidspunkt mestrer cyklen, så man skal for alt i verden sørge for, at de har en cykelhjelm på hovedet.