Nyheder

Børn skal nu også kunne dyrke målbar motion

GPS ur

Os voksne elsker at måle vores motion meget nøjagtigt og kan finde på at købe et nyt løbeur, hvis vi synes, at det måler distancen mere præcist.

Præcis måling af distancen kan munde ud i en upræcis måling af tempoet, hvilket betyder meget for enhver løber eller cyklist for den sags skyld.

Børn fortjener derfor GPS ure, som kan måle præcis, hvor meget motion de dyrker. Det måles i distancer og tid i mange tilfælde og kræver derfor en god GPS.

Alle sportsgrene skal være målbare

Børn kan finde på at dyrke alle mulige forskellige sportsgrene. Nogle kan godt lide at cykle, andre kan godt lide at løbe, og så er der dem, der svømmer meget. Ens for disse 3 sportsgrene er, at man gerne vil måle distancer.

GPS ure til børn giver derfor rigtig god mening at skaffe sig til sine børn, hvis de er meget aktive og dyrker motion. Mange børn har allerede smartwatches, men det varierer hvor præcise de alle sammen måler i forhold til hinanden. Det kommer jo nemlig lidt an på producenten bag smartwatches til børn. Nogle bruger smartwatches til børn som en mulighed for at lave dem med mindre remme, mens andre faktisk tager tid og research til at skabe præcise smartwatches til børn, så de faktisk tager højde for forskellene mellem voksne og børn.

Denne præcision kan betyde meget for tilliden til det valgte smartwatch til barnet og dermed have noget at gøre med, hvor meget man stoler på, hvad det måler. Hvis man ikke kan stole på sit løbeurs målinger, kan det være svært at se hvilke fremskridt, man gør sig fra den ene til den anden, hvis barnet tit bevæger sig op ad den samme grænse.

Det der kan gøre forskellen på rekord og en intens træningsdag tæt på rekorden kan være lidt variation i målingerne på uret. Det er meget tamt og især skuffende for et barn, hvis at det slår sin rekord uden at det føler at det har givet sig 100% på grund af en målingsfejl.

Så er det meget bedre at hvert skridt måles meget nøjagtigt, og barnet kan se præcis, hvordan de bevæger sig tættere og tættere på deres mål.

Mange børn sætter sig mål for at de vil kunne cykle løbe eller svømme en bestemt distance på en bestemt tid. Nogle vil for eksempel gerne kunne løbe 5 kilometer på 20 minutter.

Vigtigheden af motivation for motion

Disse GPS ure giver dig feedback på din tur og gør det sammen til dit barn. Som sagt hvis du ikke stoler på den, kan det være meget demotiverende, så det er vigtigt at vælge et godt GPS ur.

Motivation er rigtig vigtigt for at dyrke motion på daglig basis. Man vil gerne have at dit barn dyrker motion ofte og jævnligt, og derfor skal det være motiveret.

Hvis motivationen mangler og barnet alligevel dyrker motion, kan man risikere, hvad man kalder et burn-out. Det forekommer, når man arbejder alt for hårdt uden at have hjertet med.

Hjertet skal være på den rette plads, når man dyrker motion. Man skal aldrig gøre noget halvhjertet, så kommer man ikke langt i livet.

Mange af dem, som vi betragter som topatleter kommer jo aldrig til deres sport halvhjertet eller umotiveret.

Derfor skal du skaffe dig GPS ure og smartwatches til børnene derhjemme. Det kan være en ekstra motivation for at dyrke mere motion.